Först ett lager krämig mandelost och sedan frasig zucchini. Det kanske låter blygsamt men är så brutalt gott!

3 Aug 2018

Det här receptet delades i VEGO för något år sedan och är signerat vårt absoluta favoritpizzaställe: Madenitaly i Köpenhamn. Har du inte varit där mååååste du ditt minst en gång i ditt liv! :-D

4 portioner

färdigköpt pizza deg eller egen här

Mandelpesto
150 g mandel, utan skal
1,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt
olivolja

Panerad zucchini
3 zucchinier
4 dl brödsmulor
olivolja
salt
svartpeppar

1 tomat, i tunna klyftor
färsk basilika

Mandelpesto
Mixa mandeln i en matberedare tillsammans med hälften av vattnet och vitlök. Tillsätt mer vatten tills du får en bra konsistens. Smaka av med salt och olivolja.

Panerad zucchini
Sätt ugnen på 160 grader.
Skiva zucchinin på längden i 3 mm tunna skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över brödsmulor, olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i 20-25 minuter eller tills brödsmulorna har fått färg.

Sätt ugnen på maxtemperatur, 250-300 grader. Har du en pizzasten lägger du in den, annars går det bra att sälla in plåtarna så att de blir riktigt varma.
Dela degen i fyra bitar och dra och pressa ut den på bakplåtspapper. Kavla inte, då pressar du ut alla luftbubblor. Ringla över olivolja och grädda i 8-10 minuter.

När den är klar brer du på mandelpeston och toppar med den panerade zucchinin, färsk tomat och basilikablad.

Relaterade artiklar