Jag älskar pizza och jag älskar en krämig mac 'n' cheese... så jag kombinerade dem! En härlig mix av allt som är gott och fyllt med smältande god ost.

Annons
23 jan 2021

*I samarbete med Violife*

Violife har en rad smått genialiska och fantastiskt goda växtbaserade ostar. De har fasta ostar att skiva eller riva, de har färdigrivna, de har en magisk ”fetaost” (greek white) och krämiga färskostar. Den här osten är den jag använder mest, deras Violife Original Flavour Block. Skiva och ha på mackan eller riv och använd i matlagningen. Den har en härligt neutral smak som passar till allt. Finns i kyldisken1

ca 400 g makaroner

2 msk mjölkfritt margarin
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
½ tsk dijonsenap
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
3 dl riven Violife-ost (Original flavour block)
1 tsk salt
vitpeppar

Grönsaker
1 grön paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, tunt skivad
8 champinjoner, tunt skivade

  1. Koka pastan enligt användningarna på förpackningen.
  2. Smält margarinet i en kastrull.
  3. Vispa ner mjölet och låt puttra med i en minut så att mjölsmaken försvinner.
  4. Vispa ner tomatpuré, dijonsenap, oregano och basilika. Låt bubbla på i några sekunder och vispa sedan ner lite grädde i taget tills du har en slät sås.
  5. Koka upp såsen under ständigt vispande och låt sjuda tills den tjocknar.
  6. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Blanda så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda såsen med pastan.
  8. Fräs grönsakerna i lite olja tills allt har fått fint med färg.
  9. Fördela pastan i skålar. Toppa med de stekta grönsakerna.

Relaterade artiklar