Ett av mina favorittillbehör är sumaklök. Jag har det till allt. Sumak är ett sötsyrligt bär som Eldorado bland annat säljer i pulverform och gör sig underbart tillsammans med lök.
Pitapizzor
4 portioner 16 kr/portion
Rostat gott
500 g fryst broccoli från Eldorado
1 burk kikärter från Eldorado
2 tsk sju kryddor från Eldorado
1 tsk paprikapulver från Eldorado
olivolja
salt
svartpeppar
Grön ärtkräm
1 burk kikärter från Eldorado
2 dl frysta gröna ärtor från Eldorado
1 citron, rivet skal
salt
svartpeppar
Sumaklök
1 rödlök, tunt skivad
2 tsk sumak från Eldorado
1 citron, saften
4 pitabröd från Eldorado
Rostat gott
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tina broccolin något och skär eventuellt buketterna i mindre bitar om de är för stora.
- Blanda broccoli, sköljda kikärter, paprikapulver, sju kryddor, salt och olivolja på en plåt.
- Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
Grön ärtkräm
- Skölj kikärterna och häll ner i en skål tillsammans med gröna ärtor, rivet citronskal, salt och peppar.
2 Mixa till en kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Sumaklök
Blanda lök, sumak och citronsaft i en skål. Låt stå en stund innan servering.
Servering
- Stek pitabröden i lite olja i en stekpanna. De ska få fint med färg på båda sidor.
- Bred på ett generöst lager med örtkrämen och skeda sedan över den rostade blomkålen och kikärterna.
- Toppa med sumaklöken och servera.