Pitapizzor

Jag älskar att steka eller grilla pitabröd och sedan toppa med blandat gott. Här gjorde jag en grön ärtkräm och en plåt med rostat gott smaksatt med sju kryddor och paprikapulver.

Betalt samarbete med Eldorado

Ett av mina favorittillbehör är sumaklök. Jag har det till allt. Sumak är ett sötsyrligt bär som Eldorado bland annat säljer i pulverform och gör sig underbart tillsammans med lök.

Pitapizzor

4 portioner 16 kr/portion

Rostat gott
500 g fryst broccoli från Eldorado
1 burk kikärter från Eldorado
2 tsk sju kryddor från Eldorado
1 tsk paprikapulver från Eldorado
olivolja
salt
svartpeppar

Grön ärtkräm
1 burk kikärter från Eldorado
2 dl frysta gröna ärtor från Eldorado
1 citron, rivet skal
salt
svartpeppar

Sumaklök
1 rödlök, tunt skivad
2 tsk sumak från Eldorado
1 citron, saften

4 pitabröd från Eldorado

Rostat gott

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina broccolin något och skär eventuellt buketterna i mindre bitar om de är för stora.
  3. Blanda broccoli, sköljda kikärter, paprikapulver, sju kryddor, salt och olivolja på en plåt.
  4. Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills allt har fått fint med färg.

Grön ärtkräm

  1. Skölj kikärterna och häll ner i en skål tillsammans med gröna ärtor, rivet citronskal, salt och peppar.
    2 Mixa till en kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Sumaklök
Blanda lök, sumak och citronsaft i en skål. Låt stå en stund innan servering.

Servering

  1. Stek pitabröden i lite olja i en stekpanna. De ska få fint med färg på båda sidor.
  2. Bred på ett generöst lager med örtkrämen och skeda sedan över den rostade blomkålen och kikärterna.
  3. Toppa med sumaklöken och servera.