4 portioner
Pistagepannacotta
1 vaniljstång
1 dl pistagenötter
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
5 dl grädde, t ex havre- soja, eller Alpros kokosgrädde
några droppar pistageessens
Chiagelé med rosenvatten
2½ dl hallon, frysta går bra
¾ dl vatten
½ msk rosenvatten (kan uteslutas)
2 msk agavesirap
4 msk chiafrön
rosenblad till dekoration
Pistagepannacotta
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön i en kastrull. Mixa pistagenötterna till ett fint pulver i en matberedare och häll ner i kastrullen tillsammans med strösocker och majsstärkelse.
Vispa nu ner lite grädde i taget tills du får en klumpfri bandning. Koka upp och låt sjuda i under ständigt vispande till krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och vispa ner några droppar pistageessens. Häll upp krämen i fyra portionsformar och låt svalna helt i kylen.
Chiagelé med rosenvatten
Om du använder frysta hallon börjar du med att tina dem.
Blanda ihop vatten, rosenvatten, agavesirap och chiafrön i en skål. Låt stå och svälla i 15 minuter. Mixa nu allt ihop med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll gelén över de kalla pannacottorna och låt stå i kylen i ytterligare 15 minuter. Toppa med rosenblad och servera.