Piperade är en baskisk paprikaröra som gör sig gott på en skiva surdegsbröd. Den är även perfekt som tillbehör till det mesta eller som en del av fyllningen i en matig wrap.

22 nov 2015

Piperade är en baskisk paprikaröra som gör sig gott på en skiva surdegsbröd. Den är även perfekt som tillbehör till det mesta eller som en del av fyllningen i en matig wrap.

1 gul lök
2 gröna paprikor
2 msk olivolja
4 tomater
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano salt
svartpeppar

Skiva den gula löken och strimla paprikorna. Fräs i olivoljan utan att det får färg. Det tar ungefär 10 minuter.
Halvera tomaterna, gröp ur innanmätet med en sked och släng. Skiva tomatköttet i strimlor och vänd ner tillsammans med pressad vitlöksklyfta, basilika, oregano, salt och svartpeppar.
Lägg på ett lock och låt puttra i 15 minuter eller tills vätskan nästan helt har kokat bort. Går att servera varm, kall eller rumstempererad.

Relaterade artiklar