ANNONS

Piperade

Piperade är en baskisk paprikaröra som gör sig gott på en skiva surdegsbröd. Den är även perfekt som tillbehör till det mesta eller som en del av fyllningen i en matig wrap.

Piperade är en baskisk paprikaröra som gör sig gott på en skiva surdegsbröd. Den är även perfekt som tillbehör till det mesta eller som en del av fyllningen i en matig wrap.

1 gul lök
2 gröna paprikor
2 msk olivolja
4 tomater
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano salt
svartpeppar

Skiva den gula löken och strimla paprikorna. Fräs i olivoljan utan att det får färg. Det tar ungefär 10 minuter.
Halvera tomaterna, gröp ur innanmätet med en sked och släng. Skiva tomatköttet i strimlor och vänd ner tillsammans med pressad vitlöksklyfta, basilika, oregano, salt och svartpeppar.
Lägg på ett lock och låt puttra i 15 minuter eller tills vätskan nästan helt har kokat bort. Går att servera varm, kall eller rumstempererad.