Picadelis vegansk nyhet

Picadeli lanserar nyheten Veg. Chili & Gingerstrips i Sverige. Samtidigt väljer företaget att byta ut sina nuvarande bestick mot nya komposterbara gafflar.

Veg. Chili & Gingerstrips är ett snabbt och gott veganskt protein baserat på vete och soja, med en glace av ingefära och chili som förhöjer smakupplevelsen.

Picadelis succé med självplocksallad fortsätter att öka i popularitet bland svenskarna. Under 2018 sålde Picadeli 29 miljoner sallader i Sverige och ökade försäljningen med 14 procent jämfört med året innan.

De nya stripsen kommer att finnas i butik från och med vecka 15, med distribution genom bland annat ICA, Coop, Axfood, Pressbyrån och 7-Eleven.

– Allt fler väljer veganskt, både för miljön och hälsans skull. De senaste åren har vi därför lanserat flera nya växtbaserade produkter som bidrar till ett större utbud av gröna och hälsosamma snabbmatsalternativ. Nu tar vi ännu ett steg för att tillgodose efterfrågan på alternativa proteinkällor i våra salladsbarer, säger Frida Bresander, Marknadschef Picadeli Sverige.

Picadeli byter nu ut besticken i sina svenska salladsbarer mot komposterbara bestick-set. De nya besticken är gjorda av 90 procent förnyelsebart material, var av största delen sockerrörsstärkelse, som godkänts enligt EU:s klassificering EN134-32. För att minska materialåtgången har Picadeli dessutom valt att helt plocka bort kniven ur sortimentet.