Annons
Cape Ad

Persikodessert med amarettogrädde

Den här desserten är så enkel att man knappt tror det. Vispad grädde som smaksätts med mandellikör och varvas med mixade persikor. Ljuvligt som få.

4 portioner (17 kr/portion)

1 stor burk konserverade persikor à 825 g
2 dl vispgrädde, t ex Alpro cuisine vispbar
2 tsk florsocker
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk Amaretto (mandellikör) eller några droppar bittermandelessens
8 kakor, krossade 
färska hallon till dekoration

1. Häll av sirapen från persikorna. Mixa persikorna till en slät sås i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
2. Vispa grädde och florsocker fast och fluffig. Vänd ner yoghurt och Amaretto.
3. Varva krossade kakor, persikosås och amarettogrädde i fyra glas. Toppa med krossade kakor och färska hallon.