Sommaren bjuder på mycket bra tv och till bra tv krävs det minst lika fantastisk mat. Den här bageln är som gjord för en kväll i soffan.

10 Jul 2016

4 st

Om du inte orkar baka egna bagels hittar du dem på bagerier eller i frysdisken. Annars går det finfint att använda annat gott bröd som hamburgerbröd, surdegsbröd eller grillat lantbröd.

Pickles

1 dl äppelcidervinäger
2 dl rårörsocker
3 dl vatten
300 g valfria rotfrukter, t ex rödbetor, rödlök och morötter
400 g vegokött, t ex Fry’s strips eller Oumph. Även fast tofu går bra
½ dl färdig BBQ-sås
ett knippe salladslök
svartpeppar
salt

Till servering
4 bagels
½ salladshuvud
2 saltgurkor

Pickles

Koka upp vinäger, socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills sockret har lösts upp och dra sedan kastrullen från plattan.
Skiva rotfrukterna tunt och ploppa ner dem i lagen. Låt stå och dra.

Fräs vegoköttet i en stekpanna så att de blir brynta.
Häll över BBQ-såsen och blanda så att allt täcks. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Hacka salladslöken fint.


Servering

Rosta bageln i ugnen eller i en brödrost. Lägg på sallad, BBQ-vegokött, hackad salladslök och pickles. Servera saltgurka till.

 

Receptet är av Therese Svensson och publicerades i VEGO nr 3, 2015.

Relaterade artiklar