Peach Melba med kokosflarn

En riktig klassiker som är både somrig och enkel. Jag har använt mig av konserverade persikor men du kan koka in egna på färska eller varför inte använda klyftor av färsk persika om du har det till hands.
Kokosflarnen är goda till all färsk frukt och är omöjliga att sluta äta.

Recept: Peach Melba med kokosflorn

4 portioner

Kokosflarn (22 st)
75 g smör, t ex mjölkfritt
1 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 msk ljus sirap

Servering
250 g hallon, färska eller tinade
2−3 msk florsocker
1⁄2 liter vaniljglass, t ex växtbaserad 4 persikohalvor
färska hallon

Kokosflarn
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda med reste- rande ingredienser i en skål. Klicka ut smeten på två plåtar. En matsked per klick räcker och tänk på att ha avstånd eftersom de flyter ut en del.
3. Grädda flarnen i 8 minuter. Ta ut och låt svalna.

Servering
1. Mixa hallon och florsocker till en
slät sås. Smaka av om det behövs mer florsocker.
2. Fördela glassen i fyra skålar eller glas. Ringla över hallonsås och lägg på en persikohalva.
3. Toppa med kokosflarn och eventuellt några färska hallon. Servera.