Vegetarisk pastasås med sparris och rostad fänkål

Middagen är räddad med den här snabba pastarätten med sparris och fänkål!

Middagen är räddad med den här snabba pastarätten med sparris och fänkål!

4 portioner

400 g pasta
2 fänkålsstånd
olivolja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 burk (cirka 330 g) vit sparris
1 dl finhackad dill
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela fänkålsstånden i fyra klyftor. Skär bort roten och skär resten i tunna klyftor. Blanda fänkålen med någon matsked olivolja och sprid ut i en ugnsform. Salta, peppra och rosta i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den har blivit mjuk och fått färg.
Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan. Fräs i olivolja tills den mjuknar och får lite färg. Häll av spadet från sparrisen och hacka den grovt. Rör ner med löken och grädden. Låt sjuda i 10 minuter. Mixa nu såsen slät med hjälp av en stavmixer och vänd ner finhackad dill. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda pastan med sparrissåsen och toppa med den rostade fänkålen.
Lägg upp på en tallrik och njut!