Recept: Pastasallad med sweet chili-dressing
4 portioner
pasta för 4 personer, t ex makaroner
1 ask sockerärtor
300 g tofu, strimlad eller hackad
1 röd paprika, strimlad
2 salladslökar, strimlade
1 msk sesamfrön
Dressing
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
3 msk ljus sojasås
1 tsk sesamolja
1-2 tsk agavesirap
0,5 dl sweet chili-sås
2 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk jordnötssmör
salt
svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Koka upp en liten kastrull med vatten. Häll ner sockerärtorna och låt sjuda i 2 minuter. Skölj sedan i kallt vatten. Strimla på diagonalen.
3. Blanda ihop pasta, sockerärtor, tofu, paprika, salladslökar och sesamfrön i en skål.
Dressing
1. Vispa ihop samtliga ingredienser. Smaka av med mer salt om det behövs.
2. Blanda dressingen med pastasalladen. Servera varm, ljummen eller kall.