Den här pastasalladen har östasiatiska influenser som tempeh och sesam. Den är full av krispiga grönsaker och är den absolut bästa picknickmaten du kan tänka dig!

5 jul 2020

*I samarbete med Kung Markatta*

Kung Markatta har arbetat med ekologiska, hållbara livsmedel sen 1983. De har sååå många grymma produkter du bara måste testa. Jag gjorde den här pastasalladen med östasiatiska influenser. Grunden är en glutenfri pasta på röda linser som blandas med en mumsig tahinidressing, krispiga grönsaker och stekt tempeh på bondbönor. Perfekta picknickmaten! Kolla in Kung Markattas sortiment här.

4 portioner

250 g röd linspasta, Kung Markatta
250 g tempeh på bondbönor, Kung Markatta
ca 3 dl edamamebönor
1 röd paprika, strimlad
2 salladslökar, strimlade
1 msk sesamfrön, Kung Markatta

Dressing
2 msk rapsolja, Kung Markatta
1 msk äppelcidervinäger, Kung Markatta
1 msk ljus sojasås, Kung Markatta
2 tsk sesamolja, Kung Markatta
2 tsk agavesirap, Kung Markatta
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk tahini, Kung Markatta
salt

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Tärna tempen och stek i generöst med rapsolja tills den får fint med färg. Häll över på en tallrik och låt svalna.
3. Blanda ihop pasta, tempeh, edamamebönor, paprika, salladslök och sesamfrön i en skål.
4. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen i en mindre skål. Vänd ner i salladen.

Relaterade artiklar