Den här rätten bjuder jag alltid på när jag ska göra kräsna små barn mätta och nöjda. Såsen har en mild smak av curry och om de inte låter sig luras och äter de vita bönorna kan du ersätta dem med vegansk mild korv i stället.

23 okt 2019

4 portioner

1 gul lök
2 burkar små vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
0,5 msk curry
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 ml
5 dl vatten
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl pasta, t ex skruvar, penne eller makaroner
1 liten burk majs à 150 g

1. Hacka den gula löken fint och bryn den några minuter i lite olja. Den ska mjukna och få färg.
2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Rör ner dem i grytan tillsammans med curry, tomatpuré, krossade tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
3. Koka upp allt och häll sedan ner pastan. Låt sjuda tills pastan är al dente.
4. Avsluta med att röra ner majsen. Klart!