Vegetarisk pasta med curry

Här kommer en billig, krämig, vegetarisk pastasås med tomat och curry. Perfekt till både barn och vuxna.

Enkla vegetariska pastarätter är ett måste i vardagen. Det ska gå snabb, smaka gått och inte kräva allt för mycket arbete. Den här pastarätten är mer som en gryta med smak av tomat, grädde och gul curry. Den har en bild smak som passar både barn som vuxna.

vegetarisk pasta bönor

Pasta med bönor eller linser

Bönor och linser är en bra proteinkälla i en vegetarisk pasta. De ger även fibrer och mättar bra. Här använder jag mig av små vita bönor, men du kan även ersätta med samma mängd kokta linser.

vegetarisk pasta bönor

Vegansk pasta med grädde

För att få krämighet i en vegansk pasta finns det flera trick. Du kan mixa ner mandlar, bönor eller som här använda dig av växtbaserad grädde. Det finns flera olika sorter att testa, vanligast är havregrädde och sojagrädde.

4 portioner

1 gul lök
2 burkar små vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
0,5 msk curry
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 ml
5 dl vatten
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl pasta, t ex skruvar, penne eller makaroner
1 liten burk majs à 150 g

1. Hacka den gula löken fint och bryn den några minuter i lite olja. Den ska mjukna och få färg.
2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Rör ner dem i grytan tillsammans med curry, tomatpuré, krossade tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
3. Koka upp allt och häll sedan ner pastan. Låt sjuda tills pastan är al dente.
4. Avsluta med att röra ner majsen. Klart!