Zucchini används här på två sätt. Dels som grunden i en pesto, men även stekt för att ge lite konsistens till den här rätten.

22 feb 2019

4 portioner

3 zucchinier, ca 900 g
2 msk pinjenötter
2 msk näringsjäst
1 vitlöksklyfta, riven
½ kruka färsk basilika
2 msk olivolja
½ tsk chiliflakes
salt
svartpeppar
pasta för 4 personer, t ex trofiepasta eller fusilli

1. Skär den ena zucchinin i bitar och låt sjuda i lättsaltat vatten i 5 minuter så att den mjuknar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2. Häll ner zucchini, pinjenötter, näringsjäst, vitlök, basilika, olivolja, chiliflakes, salt och peppar i en blender och mixa till en hyfsat slät sås. Du kan självklart göra det här med en matberedare eller stavmixer.
3. Dela de två andra zucchinierna på längden och skiva sedan i tunna halvmånar. Stek i generöst med olivolja tills zucchinin får fint med färg.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med stekt zucchini och zucchinipesto. Servera på direkten.