Pasta med pestokikärter

Det här är knappt ett recept, så enkelt är det. Jag bara rör ihop såsen och låter den puttra med pastan så att stärkelsen från pastan gör att såsen tjocknar. Om du vill använda en helt växtbaserad pesto så hittar du det i många matbutiker, det är bara att kolla ingredienslistan.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Pasta med pestokikärter

4 portioner

pasta för 4 personer, t ex penne
2 burkar kikärtor à 400 g, ca 6 dl kokta
4 dl matlagningsgrädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 msk grön pesto, t ex mjölkfri
8 st soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men ta bort 1-2 minuter. Häll av vattnet från pastan och lägg pastan åt sidan så länge.
2. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och häll ner ingredienserna till såsen. Häll ner pastan och låt allt puttra i 1-2 minuter. Såsen ska tjockna och pastan bli al dente. Servera genast.