En snabb pastaklassiker som inte kräver många ingredienser, men alltid gör en omfamnande glad. Carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen, så snåla inte med den.

21 okt 2018

2 portioner

200 g rökt tofu, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
salt
generöst med svartpeppar
några droppar tabasco

1. Stek tofun hårt i lite rapsolja. Den ska få ordentligt med färg och bli knaprig.
2. Vänd ner gul lök och vitlök och låt fräsa med tills den mjuknar.
3. Strö över vetemjölet och rör runt. Häll sedan på grädden. Blanda väl och låt allt puttra på tills såsen tjocknar.
4. Smaka av med salt, generöst med svartpeppar och några droppar tabasco.