Annons
Cape Ad

Pasta Alfredo på blomkål – blomkålsalfredo!

Den här krämiga pasta Alfredon görs på blomkål! Jepp! Billigt, klimatsmart och underbart på samma gång.

Pasta Alfredo eller fettuccine Alfredo är en italiensk klassiker som egentligen förs på fettuccine, smör och parmesan. Här gör vi en krämig sås på blomkål istället. För den ostiga smaken använde jag mig av ”näringsjäst” som du hittar i hälsokosten eller på nätet. Även välsorterade matbutiker har det. Du kan ersätta det med riven smakrik ost efter smak. 1 dl brukar vara lagom.

Recept: Pasta Alfredo på blomkål

4 portioner

400 g fettuccine eller tagliatelle
1 gul lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk olivolja
400 g blomkål, fryst går bra
2,5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk
0,5 dl näringsjäst (eller 1 dl riven smakrik ost)
1 citron, saften
salt
svartpeppar

Servering
vegoschnitzlar

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan tills den mjuknar och blir lätt transparent.
  3. Häll ner blomkålen (tina först om du använder fryst) och låt fräsa med i en minut.
  4. Häll på mjölken och koka upp. Låt sjuda i 5-10 minuter eller tills blomkålen är riktigt mjuk.
  5. Häll ner allt i en blender tillsammans med näringsjäst, citronsaft, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
  6. Blanda såsen med pastan. Servera tillsammans med stekt vegoschnitzel.