Påskmazariner!

Mandel hör påsk till och mazariner kan vara det ultimata påskbakverket, speciellt om du dekorerar dem som små ägg! Så vackra!

*I samarbete med Carlshamn havre*

Carlshamn Havre är marknadens första havrebaserade margarin! Det passar utmärkt till bakning, matlagning och självklart på mackan. Precis som alla Carlshamns produkter är Carlshamn Havre helt växtbaserad, det innehåller inte palmolja eller några konserveringsmedel och passar helt enkelt alla! Den är dessutom förpackad i en modern eko förpackning som kan återvinnas som kartong. Förpackningsstorlek 400 g.

Mördegsskal
100 g Carlshamn havre (margarin)
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
2 msk vatten

Mandelfyllning

150 g mandelmassa
50 g rumsvarmt Carlshamn havre (margarin)
1 dl aquafaba, kikärtsspad
¾ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver



Glasyr & dekoration
3 dl florsocker
några teskedar vatten
ev. livsmedelsfärg
strössel

  1. Nyp ihop Carlshamn havre, vetemjöl, strösocker och bakpulver i en skål.
  2. Häll ner vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Gör fyllningen under tiden som mördegen vilar i kylen.
  5. Riv mandelmassan och blanda ihop med Carlshamn havre, kikärtsspad, vetemjöl och bakpulver i en skål.
  6. Kavla ut degen hyfsat tunt och klä formarna med den.
  7. Fördela fyllningen i formarna och grädda mazarinerna i 18 minuter. Ta ut och låt svalna.
  8. Blanda florsocker och vatten tills du har en tjock glasyr. Färga eventuellt i valfri färg.
  9. Bred glasyren över mazarinerna och dekorera med strössel.