Här kommer några visa ord: En päronmazarin är inte något du äter ensam, det är något du delar med dig av. Päronmazariner är nämligen perfekta för att skaffa sig nya vänner. Unga, gamla, långa, kort, roliga, tråkiga. Alla älskar den här kakan.

16 okt 2019

12 bitar

Päronmazarin
100 g smör, t ex mjölkfritt
150 g mandelmassa
2 dl strösocker
2,5 dl mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
4 dl vetemjöl
0,5 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade päron à 400 g

Till servering
florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smör och mjöla en springform, 20 cm i diameter.Smält smöret i en kastrull eller i micron.
3. Riv ner mandelmassan i en skål med hjälp av den grova sidan på rivjärnet. Rör ner det smälta smöret, strösockret och mjölken.
4. Rör i en annan skål ihop vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i mandelmassesmeten. Använd en ballongvisp, det blir enklast.
5. När du har en hyfsat slät smet häller du ner den i den förberedda springformen.
6. Häll av lagen från päronen och dela alla päronhalvor på hälften. Tryck ner i smeten.Grädda kakan i ca 40 minuter, eller tills den är torr i mitten. Testa med en sticka.Ta ut och låt svalna. Pudra över lite florsocker vid servering.