12 bitar
Päronmazarin
100 g smör, t ex mjölkfritt
150 g mandelmassa
2 dl strösocker
2,5 dl mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
4 dl vetemjöl
0,5 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 burk konserverade päron à 400 g
Till servering
florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smör och mjöla en springform, 20 cm i diameter.Smält smöret i en kastrull eller i micron.
3. Riv ner mandelmassan i en skål med hjälp av den grova sidan på rivjärnet. Rör ner det smälta smöret, strösockret och mjölken.
4. Rör i en annan skål ihop vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i mandelmassesmeten. Använd en ballongvisp, det blir enklast.
5. När du har en hyfsat slät smet häller du ner den i den förberedda springformen.
6. Häll av lagen från päronen och dela alla päronhalvor på hälften. Tryck ner i smeten.Grädda kakan i ca 40 minuter, eller tills den är torr i mitten. Testa med en sticka.Ta ut och låt svalna. Pudra över lite florsocker vid servering.