4 portioner 12 kr/portionen
4 ark bladdegsplattor från Eldorado
1 burk päronhalvor i sockerlag från Eldorado
2 msk ljus sirap
havregrädde att pensla med
Chokladsås
1 dl sockerlag från burken med päron
½ dl havregrädde
50 g mörk choklad, finhackad
en nypa flingsalt
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg bladdegsarken på en bakplåtpappersklädd plåt och låt tina i några minuter.
- Sila bort en deciliter av sockerlagen från burken med päron. Den ska användas till chokladsåsen senare.
- Skiva päronhalvorna och fördela på bladdegsarken.
- Ringla över ljus sirap och pensla kanterna med havregrädde.
- Baka päronflarnen i ca 15 minuter. De ska få fint med färg.
- Under tiden värmer du på sockerlag och resterande grädde i en kastrull.
- Häll ner chokladen och rör runt så att den smälter. Avsluta med en nypa flingsalt.
- Servera de frasiga päronflarnen tillsammans med chokladsåsen.