Annons
Cape Ad

Päronflarn med chokladsås

Eldorados bladdegsplattor är vegansk smördeg och den perfekta genvägen till en frasigt fantastisk dessert. Här toppas de med päron på burk och sockerlagen från päronen är även grunden i en läcker chokladsås som serveras till.

Betalt samarbete med Eldorado

Päronflarn med chokladsås

4 portioner 12 kr/portionen

4 ark bladdegsplattor från Eldorado
1 burk päronhalvor i sockerlag från Eldorado
2 msk ljus sirap
havregrädde att pensla med

Chokladsås
1 dl sockerlag från burken med päron
½ dl havregrädde
50 g mörk choklad, finhackad
en nypa flingsalt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bladdegsarken på en bakplåtpappersklädd plåt och låt tina i några minuter.
  3. Sila bort en deciliter av sockerlagen från burken med päron. Den ska användas till chokladsåsen senare.
  4. Skiva päronhalvorna och fördela på bladdegsarken.
  5. Ringla över ljus sirap och pensla kanterna med havregrädde.
  6. Baka päronflarnen i ca 15 minuter. De ska få fint med färg.
  7. Under tiden värmer du på sockerlag och resterande grädde i en kastrull.
  8. Häll ner chokladen och rör runt så att den smälter. Avsluta med en nypa flingsalt.
  9. Servera de frasiga päronflarnen tillsammans med chokladsåsen.