Annons
Cape Ad

Paris-guide: 20 ställen för vegoälskaren!

Paris utmanar om toppen på tronen som Europas bästa vegostad. Och de har många ess i rockärmen.

Ja, vi vet att Paris inte har det bästa ryktet i vegokretsar, men det har skett en mindre revolution den senaste tiden. Nu ploppar det upp veganska och vegetariska ställen mest hela tiden, det ena bättre än det andra. Lägg där till de bästa chokladbutikerna i världen och fasader, parker och byggnader så vackra att man blir knäsvag. Ja, har du inte varit i Paris tidigare så är det dags nu. Här kommer 16 vegoställen du måste besöka… och några andra grejer att uppleva.

Ja, för vi börjar med några andra tips till matnörden.

G. Detou
En delikatessbutik med hög kvalitet och stort utbud. Missa inte de illgröna skalade pistagenötterna, gigantiska mandlarna, feta vaniljstängerna och vackra marmeladerna.
58 rue Tiquetonne

www.gdetou.com

Poilâne

Det klassiska bageriet med sitt signaturbröd – ”pain Poilâne”. Ett surdegsbröd som är känt över hela världen och verkligen värd all beröm. Och ja, det går prima att checka in i resväskan, för det gjorde vi. :-) Säljs per skiva till ett väldigt överkomligt pris.
8 rue du Cherche-Midi

49 boulevard de Grenelle

38 rue Debelleyme

www.poilane.com

E.Dehillerin

Ett absolut måste för bak- och matnördar. Det här är köksredskapsbutiken som alla älskar. E.Dehillerin har stått på samma plats sen 1820 och inte mycket ser ut att ha ändrats. En mörk lagerlokal med allt uppställt på rustika trähyllor.

‪18-20 rue Coquillière
‬
www.e-dehillerin.fr

Mora

Också en klassisk köksredskapsbutik som har legat här sedan 1814. Full med kakformar, chokladformar, spritstyllar, färger, smaker, dekorationer och annat för bakintresserade.

13 rue Montmartre

www.mora.fr

Cloud Cakes   Vegan
Som vegan kanske inte croissanter känns troligt, men se där har du fel. Cloud Cakes har fantastiskt nybakade croissanter, varm choklad, bakverk och härlig brunch på helgerna.
6 Rue Mandar
www.cloudcakes.fr

Loving hut   Vegan
En vegansk kedja som finns lite över allt i världen. Säkert kort när du är hungrig och vill käka något med asiatisk touch.
92 Boulevard Beaumarchais
www.lovinghut.fr

Le Potager de Marais   Vegan
En klassiker i Marais som serverar hyfsat klassisk fransk husmanskost. Rustikt, vällagad och trevlig personal.
24 Rue Rambuteau
www.lepotagerdumarais.fr

L’As du Fallafel   Lakto-ovo
Det mest populära falafelstället i Paris, vackert beläget i de judiska kvarteren, på Rue des Rosiers. Orkar du med kön så är det väl värt väntan på deras fantastiskt frasiga falafel.
34 Rue des Rosiers

Wild & the Moon Wild Bar   Vegan
Ett helveganskt ställe som har grymma juicer, nötmjölkar, råa bakverk, mackor, soppor och bowls. Ja, här finns allt, med fokus på hälsosamt och smakrikt.
55 Rue Charlot
www.wildandthemoon.com

Vietnam in Paris   Vegan
När vi frågade oss runt var det många som tipsade just om det här stället. Tyvärr hann vi inte dit, men gör du det! :-)
48 Rue de Cléry

Gentle Gourmet   Vegan
Vår absolut bästa restaurangupplevelse hade vi här. Bästa i Europa? Utan tvekan! Maten var makalöst god, från faux gran till förrätt, till jordgubbsbakelsen och macaronsen till efterrätt. Åh, och allt är veganskt. Ett måste! :-D
24 Boulevard de la Bastille
www.gentlegourmet.fr

Oatmeal Paris   Vegan
En vackert stilren lokal där du kan välja antingen en söt eller matig variant på havregrynsgröt. De har även varm choklad med vegansk marshmallows och bakverk. Gott, absolut! Sockerchock till lunch? Japp!
11B Rue Vauquelin
www.oatmealparis.com

Crêpe de la Joie   Lakto-ovo
Ett crêperie vi besökte eftersom de erbjuder både bovetegaletter och söta crêpes, helt veganskt. Så ja, vem vill inte ha det? :-)
4 Rue du Fer À Moulin
www.crepedelajoie-restaurant.fr

Hankburger & HankPizza   Vegan
Bästa konceptet! HankBurger och HankPizza är två olika ställen men med samma upplägg. Menyn består av en varmrätt (burgare eller pizzabitar), dryck, tillbehör och dessert. Superbra priser och supergod mat.
www.hankrestaurant.com

Eastside Burger   Lakto-ovo
En favorit hos många där du kan få burgare, grymma lökringar och söta mandelpajer till dessert. De ar även en vegansk quichepaj som är supergod.
60 Boulevard Voltaire
www.eastsideburgers.fr

Le Tricycle Paris   Vegan
En annan restaurang som många tipsade om men som vi inte hann förbi. Här är det korv korv korv som gäller och stället började faktiskt som en rullande korvvagn. Superkul idé! :)
51 Rue de Paradis

Brasserie 2eme Art   Vegan
Populärt ställe där du kan frossa i pizza, burgare, våfflor mm. Härlig uteservering också. Så det så!
49 Rue Montmartre

42 Degrés   Vegan
En helt raw restaurang som gör våldsamt vacker och hälsosam mat. Alltid i säsong och alltid bästa råvarorna.
109 Rue du Faubourg Poissonnière
42degres.com

Café Pinson   Lakto-ovo
Supermysigt café som man måste besöka för deras helgbrunch. Var i tid för den brukar vara fullsatt. Har även en härlig lunch att njuta av.
6 Rue du Forez
www.cafepinson.fr

 

Psst… en guide till de bästa chokladbutikerna kommer snart… :-D