Är det verkligen möjligt att göra pannkakor utan ägg? Jajemensan, och de blir precis lika härligt goda, med frasiga kanter, som alltid.

28 Maj 2016

De här pannkakorna är alltså inte bara äggfria, om du även byter ut komjölken blir de helt vegetariska/veganska. Det här är ett recept du bara måste testa så att du får se hur mirakulöst enkelt det är. :)

4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
1 nypa salt
0,5 dl rapsolja eller smält smör, t ex mjölkfritt
7,5 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk

Blanda ihop vetemjöl, majsstärkelse och salt i en bunke. Vispa ner olja eller smör samt mjölk. Ta lite i taget så blir det inga klumpar. Låt smeten vila i 5 minuter.
Stek nu gyllenbruna pannkakor av smeten och servera med sylt och vispad grädde.

Följ VEGO – prenumerera på VEGO:

3 nr för 159 kr (halvår)
•••
6 nr för 298 kr (helår)

eller

Löpande kortbetalning Inför varje nytt nummer av VEGO
dras automatiskt 49 kr från det kontokort du anger

Ge bort en prenumeration?