Pannacotta är en italiensk gräddessert som består av kokt grädde, lite socker, eventuell smaksättare och geleringsmedel. Fettet i grädden och strösockret i en pannacotta gör att mängden av den gelébildande ingrediensen blir något förändrad gentemot rena gelérecept.

15 mar 2019

10 min • 4 portioner

5 dl grädde, t ex havre-, soja-, mandel eller kokosgrädde

Ett av följande geleringsmedel
– 1 tsk agarpulver och 4-6 msk strösocker
– 1 dl Gelésocker Multi
– 2 påsar Vegegel och 4-6 msk strösocker
– 1 tsk Vegeset och 4-6 msk strösocker

Blanda matlagningsgrädde med socker och geleringsmedel.
Koka upp på medelvärme och följ anvisningarna för det geleringsmedel du valt. Gelésocker kokas med grädden i 30 sekunder. För agar väntar man tills all agar löst sig i vätskan och sjuder i omkring fem minuter för att få maximal stadga.
För Vegegel och Vegeset kokas vätskan upp och är sedan klar.
Fyll i portionsformar och låt svalna.

Recept: Karolina Tegelaar

Relaterade artiklar