Pannacotta med limemarinerade jordgubbar

En enkel men urläcker dessert som går fint att förbereda i förväg. Perfekt att ställa fram på någon av sommarens bufféer.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Recept: Pannacotta med limemarinerade jordgubbar

4 portioner

4 dl matlagningsgrädde, t ex havre- eller sojabaserad
0,5 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk
1 dl gelésocker
1 krm vaniljpulver

1 msk vit sirap
1,5 msk limesaft + rivet skal från 1 lime
ca 8 jordgubbar

1. Blanda ihop grädde, mjölk, gelésocker och vaniljpulver i en kastrull.
2. Koka upp och låt pannacottan småputtra i några minuter.
3. Häll upp i fyra glas och ställ svalt att stelna.
4. Blanda sirap, limesaft och rivet skal i en skål.
5. Skär jordgubbarna i skivor och vänd ner i limemarinaden. Låt stå och dra och toppa sedan pannacottan med jordgubbarna.