Fiskpinnar är i någon form en favorit i alla läger, i alla länder. Jag tycker att tofu är den perfekta ersättaren, för låt oss vara ärliga
... det är paneringen vi vill åt. Här har jag marinerat tofun för att ge den lite sälta och syra, men oftast panerar jag den bara direkt för, ja ... jag vill bara åt paneringen.

5 jan 2020

Tofupinnar
400 g fast tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
1 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
rapsolja att steka i

Potatismos
1,5 kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 dl mjölk, t.ex. osötad soja- eller 
havremjölk
salt
vitpeppar

Remouladsås
1,5 dl majonnäs, äggfri
1,5 dl yoghurt
1 dl pickles, finhackade
0,75 tsk curry
salt
svartpeppar

1. Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
2. Vispa ihop vetemjöl och vatten.
3. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till remouladen i en skål. Låt stå i 10 minuter.
5. Skala och koka potatisen mjuk.
6. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.
7. Servera tofupinnarna med potatismos och remouladsås.

 

Det här receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok ”Vego – snabbt och enkelt”. Växtbaserade recept för en hel månad, inkl. frukostar, desserter och festmåltider. Går att köpa här.