Den här desserten har allt vi älskar: Choklad, grädde och oreokakor i mängder! Perfekt att göra i förväg och låta stå i kylskåpet... om du kan hålla dig.

16 Jan 2018

4 portioner

Receptet är hämtat från boken ”VEGO – vegansk mat för alla tillfällen” av Mattias Kristiansson.

Chokladmousse
100 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine Vispbar
1 msk kakao
1 msk florsocker

Oreomousse
10 oreokakor

1,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine Vispbar
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekoration
Oreokakor, vanliga eller mini

Chokladmousse
Hacka den mörka chokladen fint och häll ner i en skål.
oka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt tills chokladen har smält.
Blanda ner kakao och florsocker. Låt svalna helt i kylen.
ispa krämen med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar runt 10 minuter att få riktigt härligt moussig mousse. Spritsa eller skeda ner i fyra dessertskålar.

Oreomousse
Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade oreokakorna.
Spritsa eller skeda ner oreomoussen över chokladmoussen. Dekorera med fyra vanliga oreokakor eller flera mini-oreos.