8 bitar
Chokladbotten
2 paket Oreokakor
100 g smält smör, t ex mjölkfritt
Chokladfyllning
350 g mörk choklad
400 g silkestofu
2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljessens
en nypa flingsalt
Topping
2 påsar veganska marshmallows
Mini-Oreos
jordgubbar
Chokladbotten
Mixa Oreokakorna så fint det bara går i en matberedare.
Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en springform med löstagbar kant. Vår var 20 cm i diameter.
Chokladfyllning
Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Häll ner i en mixer tillsammans med silkes- tofu, lönnsirap, vaniljessens och en nypa flingsalt. Mixa till en slät kräm och skrapa sedan ner i det förberedda pajskalet.
Ställ in i kylskåpet en halvtimme.
Topping
Fördela marshmallows över pajen. Bränn av med en gasolbrännare. Var försiktig så att de inte bränns. Dekorera med Mini-Oreos och färska jordgubbar.