12 st
3,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
1 dl kakao
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
1 dl rapsolja
Oreofrosting
2,5 dl vispgrädde, t ex växtbaserad som Alpro och Aito
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 oreokakor
Dekoration
12 mini-oreokakor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stoppa ner bakformar i en cupcakeplåt.
3. Blanda vetemjöl, strösocker, bikarbonat, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa sedan ner mjölken och rapsoljan med hjälp av en visp.
4. Fördela smeten i formarna och grädda sedan i 16-18 minuter. Testa med en sticka, de ska vara torra i mitten. Ta ut och låt svalna.
Oreofrosting
1. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffigt.
2. Mixa oreokakorna i en matberedare tills att de blir till smulor. Vänd ner kaksmulorna i grädden.
3. Fyll en spritspåse med oreofrostingen och spritsa på cupcakesen. Dekorera med mini-oreokakor.