One-pot-pasta med köttfria köttbullar

Den här rätten kräver minimalt med jobb och är klar på under 15 minuter! En krämig pasta med italienska smaker och bästa vegobollarna.

*I samarbete med Dafgårds*

Nu har Leif Mannerström i samarbete med Dafgårds släppt köttfria köttbullar som är helt magiskt goda. Har du inte testat så måste du göra det! De är helt veganska, baserade på soja- och veteprotein och har det där perfekta tuggmotståndet. Bara stek på i lite fett tills de blir perfekt gyllenbruna, sen är det bara att servera! Du hittar de på ICA och Coop tillsammans med färdigrätten med Köttfria köttbullar, potatismos, sås och gröna ärtor (också vegan).

4 portioner

1 msk olivolja
1 förpackning (500 g) Köttfria köttbullar från Dafgårds
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 kruka basilika
1 burk krossade tomater
2,5 dl grädde, t ex havre eller sojagrädde
5 dl vatten
400 g pasta, t ex makaroner, snäckor, skruvar eller penne
salt
svartpeppar

  1. Fräs Dafgårds köttfria köttbullar i olivoljan tills de får fint med färg.
  2. Häll ner resterande ingredienser och koka upp. Lägg på ett lock och låt puttra på tills pastan är klar (se förpackningen). Kolla eventuellt en gång mot slutet om det behövs mer vätska. Olika pastasorter suger upp olika mycket vätska.
  3. Servera på direkten