Okonomiyaki är som en japansk pannkaka eller omelett där basen är en smet som man blandar ner kål och allt möjligt i. Ja, det är en perfekt rätt för att trolla ner grönsaker som du har liggandes. Du steker pannkakan gyllene och toppar sedan med goda såser som hoisinsås, sriracha och majonnäs. Strö över lite sesamfrön och du har en middag klar på nolltid.
Okonomiyaki – japanska kålpannkakor
4 portioner
3 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk
2 msk ljus sojasås
1 msk sesamolja
2 dl vetemjöl eller kikärtsmjöl
1 liter strimlad spetskål eller vitkål
2 morötter, rivna
4 salladslökar, tunt skivade
Servering
hoisinsås
sriracha
srirachamajonnäs eller vanlig majonnäs
sesamfrön
1. Vispa ihop mjölk, sojasås, sesamolja och vetemjöl i en skål.
2. Vänd ner kål, morötter och salladslök. Blanda väl.
3. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek gyllene. Du kommer att få fyra ganska stora och tjocka pannkakor. De ska få fint med färg på båda sidor.
4. Lägg över pannkakan på en tallrik och pensla med hoisinsås. Ringla över sriracha, majonnäs och sesamfrön.