Oatly släpper mint- och chokladglass

Nu släpper Oatly en glass med smak av mint och choklad. Den gröna färgen kommer från den blå-gröna mikroalgen spirulina och färgtistel.

Saker förändras men smaker består. Det kan man lugnt säga om smakkombinationen mint och choklad som i decennier har återuppstått i olika sötsaker. Bland de senaste tillskotten på den växtbaserade glasshimlen hittar vi nu Oatly Mint Chocolate från Oatly. En växtbaserad glass med smak av söt mint och rik mörk choklad.


– Smaken av mintchoklad kan vara en vattendelare men bevisligen lyckas den ständigt göra sig aktuell. Det måste betyda något och vi är ganska övertygade om att Oatly Mint Chocolate har en självklar plats i våra efterrättsskålar, säger Jonas Persson Follin, Nordenchef på Oatly.

Den gröna färgen kommer från den blå-gröna mikroalgen spirulina och färgtistel som länge odlats just som färgväxt. Glassen lanseras i en halvlitersförpackning, och gör sällskap med Oatlys övriga växtbaserade glassmaker; Salted Caramel, Hazelnut Swirl, Vanilla och Chocolate Fudge.