Nytt snabbmatskoncept: Falfelle!

Stjärnkocken Joel Åhlin från Agrikultur och hans kompanjoner i Fafelle slår nu upp dörrarna i PK-huset med nyskapande vegetariska menyer som tar utgångspunkt i falafel och växtriket med smaker från hela världen.

En av medgrundarna i Fafelle är David Frienkel, vegetarisk instagramsensation och kokboksförfattare med sitt Green Kitchen Stories. @gkstories
– ”Min dröm har alltid varit att ha en egen restaurang och göra det lättare och godare för alla att äta vegetariskt och veganskt!”

Jag sprang faktiskt förbi på öppningsdagen och kan garantera att allt var helt fantastiskt. Jag smakade två bowls, en falafelwrap och en liten tallrik med vit bönhummus, aubergine och libabröd. Upplägget är så att de har några olika rätter som går att få som bowl eller wrap. Utöver det har de små nibbles som är smårätter att äta när man är sugen på något mindre eller flera smårätter.

En kul grej vi fick höra är att falafeln till stor del är ”airfried” vilket innebär mycket mindre olja, samtidigt som de var underbart krispiga och fluffiga i konsistensen.

– ”Min ambition är en innovativ snabbmatsrestaurang som serverar fantastiskt goda vegetariska och veganska rätter med eller utan falafel i form av bowls, wraps, smoothies, nibbles, mm. Givetvis är hälsa och hållbarhet i fokus och vi ska även vara en plats där vi kan experimentera och bidra till utvecklingen av framtidens växtbaserade kök” säger Joel Åhlin

Fafelle hittar du i PK-huset i Stockholm.