Annons
Cape Ad

Nytt nummer av VEGO!

Vårt spirande gröna vårnummer är ute och det är fullt med både läckra recept och superintressanta reportage och intervjuer.

Äntligen! Jag ska sluta säga ”Det bästa numret någonsin!”, men det är så himla svårt när man är så nöjd. Det här vårnumret är så himla maxat med både god mat och intressanta artiklar. Vi blandar enkel vardagsmat och smidiga matlådor med spännande recept med tång, läckra rätter med touch av Mellanöstern och ”vegansk hemkunskap” för du som är ny på den gröna sidan.

Lägg där till en spirande grön påskbuffé du bara måste testa, samt några traditionellt äggiga recept… helt utan ägg!

Vi gör flera trevliga besök, bland annat på Malmöklassikern Leve, ett bageri som gör de godaste växtbaserade bakverken, Ark i Köpenhamn som är en växtbaserad restaurang och… ett museum med världens äckligaste mat.

Grön påskbuffé

Det är Amela och Emma aka. Vegansk matlåda som har tagit fram en fantastisk påskbuffé med bland annat en smörgåsbakelse, minipizzor, sparrisgalette och loaded donuts.

Utan ägg

Karoline Jönsson lagar mat och bakar utan ägg. Här kommer tips på äggstanning utan ägg, hur du binder biffar och hur du gör den här jordgubbscurden utan ägg.

Vegansk hemkunskap

Gustav Johansson aka. Jävligt gott, är aktuell med sin senaste kokbok ”Vegansk hemkunskap”. Här delar han med sig av några mumsiga recept från boken.

Tång!

Karolina Martinsson och Linnéa Sjöstrand har skrivit ”Plocka tång & strandväxter”. En fantastisk bok för du som är intresserad av att plocka egen tång eller laga och baka med tång. Vi har en inspirerande intervju med de två full med tips och pepp.

Lyxrestaurang

Ark i Köpenhamn är den första växtbaserade restaurangen i Norden som tilldelats en stjärna i Guide Michelin. Vi besöker restaurangen och pratar med grundare Jason Renwick.

Enkel vardagsmat

Vi har massor med enkel vardagsmat i det här numret, från Magic Vegan till Tuvessonskans smidiga matlådor du enkelt svänger ihop.

Sumak och tahini

Seiran Sinjari har ett helt magiskt instakonto @saltandtahini och i senaste numret delar hon med sig av några fantastiska recept med smak av bland annat tahini och sumak.