Annons
Cape Ad

Nystartade Gigafood vill göra det enkelt att välja veganskt

Det nystartade matföretaget Gigafood vill utmana den svenska matscenen och göra det enkelt att äta hållbart. Gigafood kallar sin mat för brainfood – näringsrika, goda och veganska vardagsrätter som ger dig energi att vara ditt smartaste jag hela dagen.

– Veganskt är det nya sushi. För 15 år sedan fanns det knappt några sushirestauranger, nu finns det en i varje gathörn. Idag är det efterfrågan på vegansk mat som ökar. Vi fick in ordrar redan innan vi hunnit få nycklarna till köket. Beställningarna kommer främst från moderna företag som vill bidra till hållbarhet och ge sina anställda bra, god och näringsrik mat. Ut med trötta kanellängder och lunchbufféer – in med brainfood, säger Rebecka Carlsson, grundare av Gigafood.

Gigafood gör god, näringsrik och hållbar vardagsmat. Maten är vegansk och ekologisk, förpackningarna är 100 % komposterbara och transporterna sker med cykelbud. All mat och fika är tillagad utan gluten, kemiska tillsatser och vitt raffinerat socker. Gigafood levererar i dagsläget inom Stockholm. Beställningar görs från gigafood.se. Gigafood är även kopplade till mattjänsten Wolt.

Bakom Gigafood står Ida Högberg och Rebecka Carlsson. Ida är skådespelerskan och sångerskan som åkte till Florida och utbildade sig till Rawfood-kock och sedan gjort både kokbok och öppnat popup- restaurang. Rebecka är klimat-entreprenören med flera start-ups inom hållbarhet i bagaget och som arbetat som politiskt sakkunnig åt Sveriges klimat- och miljöminister.