Annons
Cape Ad

Nyheter från YiPin: Tofuröra Varmrökt, Skagen och Curry. 

De nya veganska tofurörorna från YiPin banar väg för fler växtbaserade alternativ till ett inkluderande julbord.

*Annons YiPin*
God mat och gemenskap – är inte det julen i ett nötskal? Familj, släkt och vänner samlas för att umgås, och personer med olika kosthållning ska äta av samma julbord. Under senare år har traditionella kötträtter såsom julskinka, köttbullar och prinskorv fått nya, växtbaserade alternativ vid sin sida, eller ersatts helt och hållet.
– Till jul blir det särskilt viktigt att bemöta den ökade efterfrågan på växtbaserad mat. Om det inte finns matalternativ som alla kan äta blir det svårt att nå den gemenskap som julen så ofta förknippas med, säger Joceline Lu, marknadsansvarig på YiPin.
De svenskproducerade tofurörorna är växtbaserade varianter av omtyckta produkter och smaker som gemene man känner igen. Det öppnar upp för att alla ska kunna njuta av klassiska smaker till jul.
– Tofuröra Varmrökt är ett klimatsmart alternativ till varmrökt laxröra, och Tofuröra Skagen är en vegansk version av en folkkär klassiker. De har fått fantastiskt fin respons från flexitarianer och lakto-ovo-vegetarianer såväl som från veganer, berättar Joceline.
Att servera grönare rätter till julbordet behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Den svenska tofufabriken delar med sig av två festliga julrecept som förbereds på nolltid.
Kolla in deras hemsida för att hitta närmsta butik: https://www.yipin.se/