Vegonyheter på Max

Max kommer nu med tre gröna nyheter som alla antingen är veganska eller går att få veganska. Även tre dippsåser att dippa loss med.

– Det bästa vi kan göra för klimatet just nu är att se till våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare. Nu växlar vi upp för att komma närmare vårt mål att under 2022 ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Om vi lyckas kan det minska snittmåltidens klimatpåverkan med upp till 30 procent. Vi lanserar nu fyra nya goda burgare till Green-familjen. Dessutom utökar vi till fem veganska dippsåser, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX.

Nyheterna är följande och börjar säljas torsdagen den 15 mars!

Psst… samtliga produkter samfriteras med produkter som innehåller mjölk och gluten.

Crispy Nuggets är veganska och glutenfria. Crispy Nuggets är gjorda på ekologiskt sojaprotein samt serveras med valfri dippsås.

Crispy No Chicken. Själva burgaren är vegansk och glutenfri. Den är gjord på ekologiskt sojaprotein och serveras i MAX klassiska Friscobröd med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs (går att byta ut mot vegansk majonnäs).

Chili ’n’ Cheese. Själva burgaren, MAX Veggie burger, är vegansk och innehåller gluten. Den är gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Den serveras i sesambröd tillsammans med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, Cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing.
För att få vegansk tar du bort Cheddardipp och Cheddarsmältost och ersätt originaldressingen med vegansk majonnäs eller någon dippsås.

Dippsås BBQ är vegansk. Söt och lätt rökig smak med en tydlig kryddighet.
Dippsås Sriracha-ketchup är vegansk och har en het smak med chili och vitlök.
Dippsås Sweet ’n’ Sour är numera vegansk efter att receptet på denna sötsura sås har gjorts om.