Avokado och banan... på en macka!? Lime!? Chili!? Agavesirap!? Allt låter så weird ihop men blir så gott!

19 maj 2020

Det här är faktiskt en macka som Apollonia Poilane från det legendariska franska bageriet Poilane har tagit fram. Det är med i hennes bok och är en udda mix av sött, krämigt, hetta och syra som blir så himla bra i slutänden. Jag blev glatt överraskad. Hon har inte salt på men jag kan inte äta avokado utan salt, så där fuskade jag. Hon ringla även över honung, men som vegan tog jag agavesirap.

2 skivor surdegsbröd
1 liten avokado, mosad
1 liten banan, skivad
1 lime, rivet skal och saft
chiliflakes
ev. flingsalt
agavesirap

1. Rosta brödskivorna i en brödrost eller i en stekpanna med lite olja.
2. Bred ut den mosade avokadon och fördela några bananskivor över.
3. Strö över limeskal och pressa över limesaft. Krydda med chiliflakes och eventuellt flingsalt. Avsluta med att ringla över agavesirap.