Ny växtbaserad färs från Hälsans Kök

Den 16 september lanseras en ny vegansk formbar färs: Hälsans kök Incredible Mince. Den bygger vidare på succén med Hälsans Kök Incredible Burger, som är den bäst säljande nyheten inom vegetariska köttersättningsprodukter under 2019.

Hälsans Kök Incredible Mince är lika mångsidig och saftig som traditionell köttfärs. Den är lätt att forma och passar perfekt till att göra bullar eller grillspett som kan kryddas och smaksättas efter tycke och smak. Färsen kan också användas precis som vanligt i en välsmakande Bolognese eller ”Chili sin Carne”.

– Med Hälsans Kök Incredible Mince bygger vi vidare på succén med Hälsans Kök Incredible Burger. Vi är många som söker lättlagade och välsmakande växtbaserade alternativ. Denna färs gör det lätt att helt enkelt byta bort köttet till en mängd rätter utan att man behöver kompromissa med smaken eller texturen, säger Johannes Erlandsson, marknadschef för Hälsans Kök.

Hälsans Kök Incredible Mince tillagas precis som rå köttfärs. Den är gjord av en välbalanserad blandning av soja, växtextrakt såsom rödbeta, morot och paprika samt vegetabiliska fetter.

Hälsans Köks Incredible Mince blir tillgänglig i ICA butiker och Citygross från och med vecka 38. En förpackning om 400 gram har ett rekommenderat butikspris på 39,90 kronor.