Ny app med helt vegansk bakning

Den veganska bakdrottningen Karolina Tegelaar har publicerat nio böcker tidigare och släpper nu en efterlängtad app med 70 favoritrecept. Vi tog ett snack med Karolina!

Recepten är alltså helt utan mjölk och ägg och fler än 20 av recepten är dessutom helt glutenfria. Här finns svenska klassiker som prinsesstårta och semlor, ståtliga tårtor, knapriga småkakor, frestande brunchrecept och ett gäng med bakverk gjorda på aquafaba (kikärtsspad). Recepten finns både på svenska och engelska.
Appen Kakboken finns att köpa i appstore och kostar 30 kr.

KarolinaVad kul med en kakboken-app, vad hittar man i den?
– Den finns i AppStore om man söker på ”kakboken utan ägg eller mjölk” eller ”Swedish vegan” I nuläget finns den endast till Apples iPhone och plattor och inte till android.

Du har ju släppt ett gäng bakböcker tidigare, varför en app?
– Jag fick en förfrågan från Filibaba och appen som de tagit fram var dels väldigt snygg och sen väldigt bra just till bakning. Vi fick dessutom hjälp med översättning som inte hinns med just nu när vi arbetar med två svenska böcker som kommer senare i år. Sen är det smartare sätt att publicera recept, snabbare än tryckta böcker!

Har du själv några favoriterbakverk i appen?
– Munkar, mazariner, biskvier eller dammsugare kanske? Kan inte välja!

Favoritredskap när du bakar?
– Diskmaskinen! Den räddar alltid dagen!

Favoritingrediens?
– Aquafaba (kikärtsspad) är nog nya favoriten, och det finns så mycket kvar att upptäcka kring hur det fungerar i olika recept.

Vem äter upp alla tårtor och bakverk som provbakas under tiden?
– Jag försöker ge bort dem till umgängeskretsen. Det blir ju en hel del dåligt och det åker alltid i soporna men jag kan inte slänga tårtor eller goda bakverk så jag försöker alltid hitta ett passande kalas eller möte. Annars får det ligga i frysen tills vi har gäster.

Har du något annat på gång?
– Vi gör ett nytryck av min julbok i vinter och i höst släpper jag äntligen tårtboken som jag jobbat på de tre senaste åren, det ska bli riktigt kul!