- Vi vill underlätta för de tillfällen när man inte riktigt har tid att laga mat från grunden, men ändå vill äta god och bra mat.

4 maj 2018

– Våra kylda korvar, strimlor och nuggets är veganska, lättlagade och passar perfekt även i mer barnvänliga rätter, säger Maria Andrsson, brand manager på Kung Markatta.

Det är nu alltså fyra produkter för du som vill förenkla jobbet i köket. De finns i kyldisken hos välsorterade Coop- och ICA-butiker.

Nuggets
Veganska nuggets har en mild smak och är goda till det mesta . Superenkla att tillaga i stekpannan eller ugnen, men vill du få dem extra krispiga så friterar du dem. De är de är rika på protein från ekologisk tofu och vete.

Vegostrimlor
Ekolgiska vegostrimlor har en härlig kryddning och passar till det mesta . Superenkla att tillaga i stekpannan. Och fort går det! Räkna med fem minuter, sen är det klart. Du får ett mumsigt alternativ till kött, med som är rikt på protein från ekologisk tofu och vete. Servera gärna i pitabröd med tzatziki, lök, tomater och sallad.

– Vi ser det här som ett bra komplement till våra övriga 270 ekologiska produkter. Och vi tycker det är positivt om vi kan göra det enklare för människor att laga vegetariskt även mitt i veckan, säger Maria Andersson.

Relaterade artiklar