Vegetarisk Nudelcarbonara med zucchini och rökiga kikärter

Den här har lånat krämigheten från en gräddig carbonara och toppas med rökiga kikärter. En väldigt tillfredsställande rätt som faktiskt går snabbare än 30 minuter. Så det så!

4 portioner

Rökiga kikärter
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
2 msk olivolja
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
salt

Carbonara
fullkornsnudlar för fyra personer
1 zucchini, hyvlad
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 citron, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

Rökiga kikärter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj kikärterna och torka dem väl. Blanda ihop med olivolja, rökt paprikapulver, vitlökspulver och salt på en plåt. Rosta i ugnen i 15 minuter.

Carbonara
1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet, men spara några matskedar.
2. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner zucchinistrimlor, grädde, rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Låt puttra på tills grädden har kokat in något.
4. Häll upp nudlarna i en skål och toppa med rökiga kikärter.