Nu startar Vegopodden – en trerätters med Mattias och Kitty!

Vegopodden är en sprillans ny podd där Kitty Störby Jutbring och Mattias Kristiansson äter sig igenom en vegansk trerätters och tar med lyssnaren på en färgsprakande matresa med humor och noll pekpinnar.

Vegopodden bjuder in alla veganer, vegetarianer och nyfikna vegoälskare till ett samtal om allt som rör sig utanför köttnormen. I podden testar Kitty och Mattias nya produkter, besöker restauranger, ger tips för gröna nybörjare, pratar om vanliga och ovanliga problem samt träffar intressanta personer för inspirerande samtal.

– Många verkar tro att veganliv handlar om att äta bara sallad och tofu, avstå från allt man gillar, späka sig och till och med banta. Inget kan vara mer fel! Det vill vi visa i Vegopodden, säger Kitty Störby Jutbring bloggare på Mama, krönikör, programledare och vegan sedan flera år.

vegopodden-text

Vegopodden visar på ett lekfullt sätt att vegovärlden inte alls är konstig, den är framtiden samt här och nu. I podden pratar  Kitty och Mattias om hur vi alla måste skära ner på kött, mjölk och ägg för att istället upptäcka nya växtbaserade alternativ. Inte bara för att det är förbaskat gott, men även för att det är det absolut bästa för miljön, vår egen hälsa och djuren.

– Det finns ingen podd som kombinerar galet god vegomat, gränslös humor, pinsam ärlighet med enkla problem, världsproblem och rungande grön inspiration, säger Mattias Kristiansson kokboksförfattare och chefredaktör för Sveriges första och största vegetariska mattidning VEGO.

Följ Vegopodden kommer ut med ett avsnitt varannan vecka. Avsnitten är runt 20 minuter långa och delas in i en förrätt, varmrätt och efterrätt.

Lyssna på Vegopodden här.
Följ vegopodden på Facebook.