4 portioner
Nötig pasta
spaghetti för 4 personer
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 dl skalad mandel
1,5 dl valnötter
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka persilja
salt
svartpeppar
Grillade grönsaker
1 knippe sparris
1 ask cocktailtomater
1 påse babyspenat à 70 g
olivolja
salt
svartpeppar
Nötig pasta
1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Koka upp grädden i en kastrull.
3. Släng ner varm grädde, mandel, valnötter, olivolja, rivna vitlöksklyftor, persilja, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa till en slät kräm. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
Blanda såsen med den kokta pastan.
Grillade grönsaker
1. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, gärna en grillpanna. Stek sparrisen, cocktailtomaterna och spenaten i omgångar. Glöm inte att salta och peppra.
2. Häll upp pastan på ett serveringsfat och toppa med de stekta grönsakerna.