Ja, alltså, den här färsen är gjord på en blandning av bland annat frön, nötter, champinjoner och mynta. Ni måste bara smaka!

1 mar 2017

4 portioner

1 dl solrosfrön
2 dl mandlar
50 g soltorkade tomater
1 kruka mynta
, hackad
100 g svarta oliver, urkärnade
1 gul lök
, finhackad
500 g champinjoner
, hackade eller mixade
1 tsk torkad koriander
0,5 msk paprikapulver
salt
svartpeppar

Blötlägg solrosfrön, mandlar och soltorkade tomater i en timme.
Häll bort blötläggningsvattnet och mixa ihop i en matberedare tillsammans med mynta och oliver.
Fräs gul lök, champinjonhack, koriander och paprikapulver i lite olja i några minuter. Blanda ner nötmixen och låt fräsa med i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna till indiska papadam-bröd (finns i indiska hyllan i mataffären) och couscous.