Annons
Cape Ad

Nordisk fullkornshavre från Okivi!

Lagom till att hösten gör entré lanserar Okivi® en ny okinordisk favorit, nordisk fullkornshavre. Forskningen visar att fullkorn är en av de viktigaste komponenterna i en hälsosam kosthållning, ändå får 9 av 10 svenskar i sig för lite.

Med Okivi® Nordisk fullkornshavre blir det enklare att få i sig mer hälsosamma fullkorn. Servera istället för pasta, ris, potatis eller bulgur, dryga ut bröd- och bulldegen, gör en matig sallad och baka ljuvliga havrekakor.

Nya Okivi® Nordisk fullkornshavre odlas i Sverige och består av klippta fullkornskärnor av havre. Fullkornshavren är mild i smaken och grynen klipps istället för att valsas, så att de får en fylligare karaktär. Servera dem som ett gott och fiberrikt alternativ till pasta, ris, potatis och bulgur.

Grynen är även svinnsmarta, de som blir över från middagen kan användas i matlådan dagen efter eller som bas i en matig sallad. Fullkornshavren är också god i gröt, granola, bröd eller bakverk. En liten portion ger halva dagsbehovet av fullkorn för kvinnor och tar bara 10 minuter att tillaga.

Rekommenderat konsumentpris: 39,90 kr/förpackning. I sortimentet finns sedan tidigare bland annat Okivi® Fyra nordiska fullkornsgryn, en blandning av råg, vete, korn och havre.