Annons
Cape Ad

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Kapslarna är pappersbaserade och kan komposteras i hushållens hemmakompost.

Efter tre år av forskning och utveckling har Nespresso skapat en hemkomposterbar pappersbaserad kapsel som bibehåller samma höga kaffekvalité och smak som Nespresso-drickare är vana vid. För att lyckas med detta skapade Nespresso en kapsel bestående av 82% pappersmassa tillsammans med ett nedbrytbart skikt av biopolymer för skydd mot oxidation, vilket bevarar kaffets aromer från att kaffet mals tills att det bryggs i kaffemaskinen.

– Det känns fantastiskt att äntligen få erbjuda pappersbaserade kapslar specifikt framtagna för hemkompostering, vilket vi under flera år har utvecklat för att få fram bästa möjliga kvalité. Med de nya kapslarna får vi möjligheten att ge än fler alternativ till Nespresso-drickare så att de själva kan välja vad och hur de vill konsumera, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Kompostera kapslarna hemma

De nya kapslarna går att hemkompostera precis som de är, utan att ta bort vare sig kaffe eller något material på kapseln. Att hemmakompostera ska dock inte förväxlas med sorteringen av matavfall, som känns igen i många hem i form av den bruna påsen.

De nya smakerna kan avnjutas som både espresso och ristretto, med en intensitet som går från 5 till 8.

Ispirazione Aosta – en delikat och söt blandning med milda toner av korn och nötter, med fin syra och fruktighet.

Ispirazione Emilia – ett kaffe med distinkta toner av karamell och sött rostat korn, med en hint av trä, kryddor och syra.

Ispirazione Sicilia – ett kryddigt kaffe med toner av korn och beska samt en distinkt kakao som för tankarna till mörk choklad.

Peru Organic – ett fruktigt kaffe med fin syra och toner av korn och nötter parat med aromer av torrt trä. Decaffeinato – toner av mald korn, nötter och subtil kakao tillsammans med fruktig sötma blir tillsammans ett balanserat men komplext kaffe. Komposterbara kapslar från Nespresso finns att köpa till det klassiska Original-systemet i Nespressos Boutiques. Priset för tio kapslar är mellan 54,90 – 63,90 kr beroende på smak.