Nachosgratäng är den perfekta tv-maten för att sitta och kolla på film. Bara gör en stor gratäng och sätt dig i soffan och njut.

26 apr 2019

Det veganska köket är skriven av VEGO:s grundare Mattias Kristiansson och är en komplett guide till det växtbaserade köket. Här finns 1 700 recept fördelade på 656 sidor och 32 kapitel. Finns på Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.

4 portioner

400 g sojafärs eller valfri vegofärs
1 msk rapsolja
1-1 1,5 msk tacokrydda, se nedan
1 dl vatten
1 tsk salt
2 dl majskorn
1 burk kidneybönor à 400 g, ca 3 dl kokta
250 g tortillachips
2 dl riven ost, mjölkfri

Tacokrydda
1 msk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
2 msk mald spiskummin
1 msk anchochilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano

Guacamole
3 mogna avokador
0,5 rödlök, finhackad
1 tomat, finhackad
1 färsk röd chili, finhackad
2 lime, saften
salt

Till servering
guacamole, se recept
salsa

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek färsen i lite olja tills den får fint med färg.
3. Rör ner tacokrydda och vattnet och blanda väl. Låt koka in.
4. Smaka av med salt.
5. Blanda tacofärs, majskorn och kidneybönor i en ugnsform.
6. Krossa tortillachipsen lätt och sprid ut över färsen. Strö över osten och gratinera allt i ca 10 minuter eller tills osten har smält och börjat få färg. Servera med guacamole och salsa.

Tacokrydda
Blanda samtliga ingredienser väl.

Guacamole
1. Mosa sönder avokadon med en gaffel.
2. Blanda med övriga ingredienser.

Relaterade artiklar